Khan Al Saboun. Dat klinkt als een personage uit een verhaal uit Duizend en een nacht. Maar nee. Het blijkt de naam van een familiebedrijf uit het Midden-Oosten met een zeer rijke historie. De Libanese familie produceert huidproducten, al sinds het jaar 1480. De formule is simpel.

Alle producten zijn natuurlijk of zelfs organisch en worden met de hand gemaakt. Aan de Veemarktstraat 3 tref je sinds een paar weken de eerste vestiging buiten het Midden-Oosten, waar Khan Al Saboun al eeuwen een grote reputatie heeft. En da’s niet voor niks.

Sylvia Beekhuizen uit Ulvenhout, bedrijfsleidster, vertelt. “Mijn partner kwam in Libanon in aanraking met deze producten. Hij werd enthousiast en ik vervolgens ook. Ik werk sinds mijn 18e in de parfumerie en ben dus goed op de hoogte van alles wat er op dat vlak te koop is. Deze natuurlijke en pure producten kende ik nog niet.”

Al sinds 1480 maakt de familie Hassoun alles met de hand. Geen zeep is hetzelfde van vorm.

“Ik ging naar Libanon om met eigen ogen te zien hoe alles gemaakt wordt. Al sinds 1480 maakt de familie Hassoun alles met de hand. Geen zeep is hetzelfde van vorm, omdat die met de hand gesneden wordt. Flessen olie worden met de hand gevuld. Snijden, drogen, verpakken, dit alles gebeurt handmatig. Zo gaat het al generaties lang, van vader op zoon. De producten zijn op basis van olijf-, oranjebloesem-, sesam-, lijnzaad-, druivepit- en kokosnootolie.”

“Het mooie is dat alle grondstoffen zoveel mogelijk zelf worden gewonnen. De lavendel bijvoorbeeld plukken en persen ze zelf. Zo zijn ze er zeker van dat ze niet met een verdunning of chemische toevoegingen te maken krijgen, maar met zuivere olie. Mooi vind ik ook dat vrouwen die niet in staat zijn om naar de fabriek te komen, thuis kunnen werken. Zij krijgen alles vanuit het bedrijf aangeleverd.”

We hebben ook therapeutische zeep voor mensen met eczeem of psoriasis.

Een oase in Breda
Sylvia is overtuigd van de werkwijze en producten van Khan Al Saboun (Plek van de Zeep) en ze is trots op de eerste Europese vestiging in Breda, die onder de daartoe opgerichte holding Sajam valt. In de heerlijke geurende en rustige winkel vind je onder meer zeep, oliën, scrubs en zeer binnenkort ook shampoos. Alles op natuurlijke basis. “Maar we hebben ook therapeutische zeep voor mensen met eczeem of psoriasis. En binnenkort verwacht ik meerdere nieuwe puur organische producten, waaronder een haarlijn”.

Uiteraard kan iedereen in de pas geopende winkel nader kennismaken met het weldadige Libanese merk. Zo goed als alle producten zijn uit te proberen, al dan niet voorafgegaan door een persoonlijk huidadvies. Op 11 juni a.s. om 12.00 uur wordt de winkel officieel geopend door dr. Bader Hassoun, die aan het hoofd van het familiebedrijf staat.

Zeep met 24-karaats goud
Niet verkrijgbaar in Breda, maar wel in de productlijn en vermeldenswaardig: zeep met 24-karaats goud. Deze zeep vindt gretig aftrek in de wat meer gefortuneerde huishoudens in Dubai, Libanon, Qatar of de Verenigde Emiraten. Een enkeling uit Breda zal Khan Al Saboun overigens al kennen. Grote hotelketens als Crowne Plaza, Marriott en Mövenpick verwennen hun gasten namelijk in diverse hotels met deze authentieke producten.

Previous post

Ingenhousz-warming op de zaterdagmarkt

Next post

Imposant bouwwerk verrijst als voorbode voor het nieuwe Amphia

The Author

Renske Schut

Renske Schut

Renske Schut is tekstschrijver│fotograaf in het Bredase. Na vele omzwervingen keerde ze terug naar ‘haar’ stad en streek neer in Booming Belcrum. Naast haar werk in het bedrijfsleven, vindt ze het heerlijk om haar voorliefde voor human interest, ‘de straat’ en cultuur te kunnen delen.