Al enige tijd wordt mijn blik getrokken door het bouwbord aan de statige Baronielaan. “Heilig Hart Hof, 39 luxe appartementen”, staat er. Een ambitieus bouwproject aan de 100 jaar oude boulevard van Breda.

Niet alleen gaat de aannemer De Bonth van Hulten een nieuw appartementencomplex bouwen achter de Heilig Hart kerk. Het inmiddels jarenlang leegstaande kerkgebouw en de bijbehorende pastorie met enorme tuin, worden ook in het plan betrokken.

Restauratie kerktoren
In aanloop naar deze grootschalige bouwplannen werd een aantal jaar geleden de kerktoren en het voorste deel van de kerk gelukkig al gerestaureerd. Binnenkort zijn het overige deel van de kerk en de pastorie aan de beurt en gelijktijdig wordt het appartementencomplex gerealiseerd. Dit alles naar ontwerp van HMV-architecten.

Pastorie
Recent zijn de ruiten van de Pastorie dichtgetimmerd en de puin- en bouwafvalcontainers aan de Baronielaan verraden de eerste inpandige sloopwerkzaamheden.

Binnenkort een prachtige plek erbij in het mooie Breda.

Previous post

Imposant bouwwerk verrijst als voorbode voor het nieuwe Amphia

Next post

Wat hebben Bumperkluiven, Mooie Boules en de Fabriekstuin gemeen?

The Author

Maarten Marijnissen

Maarten Marijnissen

Maarten Marijnissen is geboren en getogen in Breda. Na enkele omzwervingen in het land woont hij sinds een aantal jaar weer in Breda. Door zijn civieltechnische achtergrond gaat zijn interesse met name uit naar de mooie bouwprojecten die de stad maken tot een fijne plek om te wonen, te verblijven en te werken.