De verplaatsing van de zaterdagmarkt van de Nieuwe Haagdijk naar het Dr. Jan Ingenhouszplein wordt door velen omarmd. Om deze gebeurtenis kracht bij te zetten heeft de markt de komende weken een thema. Vandaag was dat 1001 nacht. Oosterse sferen in het Brabantse land.

De nieuwe locatie van de markt wordt door veel mensen als positief ervaren. Het plein is groot en is zo ingericht dat het ook uitnodigt tot verblijven. Onder de bomen op de bankjes wordt druk gepraat. Er kan koffie gedronken worden of een frietje geprikt.

Patrick de Ruijter

“Niet meer duwen en trekken”
Ook de ondernemers zijn over het plein te spreken. Patrick de Ruijter van Vishandel de Ruijter: “Het is natuurlijk pas de tweede week maar het bevalt ons goed hier. Het plein is heel ruimtelijk, je schopt niet meer tegen elkaars voeten. Voor onze klanten is dat fijn. Ze kunnen meer kijken en het is niet meer duwen en trekken. We missen nog wel wat oude klanten, maar die weten ons binnenkort vast te vinden.”

Onder een zonnetje genoten de marktbezoekers van een Oosterse feestje. Exotische muziek en dito hapjes. Nayali was aanwezig om bij groot en klein henna art te verzorgen. Al kwamen de meesten natuurlijk waar ze al jaren voor komen: verse marktwaar…

Previous post

'Dit kan niet'

Next post

De Oase van de Veemarktstraat

The Author

Renske Schut

Renske Schut

Renske Schut is tekstschrijver│fotograaf in het Bredase. Na vele omzwervingen keerde ze terug naar ‘haar’ stad en streek neer in Booming Belcrum. Naast haar werk in het bedrijfsleven, vindt ze het heerlijk om haar voorliefde voor human interest, ‘de straat’ en cultuur te kunnen delen.