De nieuwbouw van de nieuwe parkeergarage van ziekenhuis Amphia Molengracht vordert gestaag, ziet onze blogger Maarten Marijnissen.

Ruim een maand na mijn eerste bezoek is het een drukte van belang op de bouwplaats. Inmiddels is een deel van de gevelbekleding geplaatst, en wordt er druk gewerkt aan de toekomstige ontsluiting.

Ook aan de waterhuishouding is gedacht, rondom het terrein van de parkeergarage is een brede gracht gegraven. Deze heeft een waterregulerende werking en dient tevens als verblijfsplaats voor de plaatselijke flora en fauna. Als snel zullen planten, bloemen en dieren de omgeving gaan bevolken. Eén van de onderdelen van het plan van de architect (Architectenburo Wiegerinck), die een groene omgeving wil creëren voor het ziekenhuis en aanliggende bebouwing.

De nieuwe parkeerplaats heeft een oppervlakte van maar liefst 75.000 vierkante meter, verdeeld over 5 verdiepingen en ruim 900 parkeerplaatsen.

Previous post

Dubbellevens, spannende seksscènes en de nodige drank

Next post

Een kijkje in de nieuwe Heilig Hartkerk

The Author

Maarten Marijnissen

Maarten Marijnissen

Maarten Marijnissen is geboren en getogen in Breda. Na enkele omzwervingen in het land woont hij sinds een aantal jaar weer in Breda. Door zijn civieltechnische achtergrond gaat zijn interesse met name uit naar de mooie bouwprojecten die de stad maken tot een fijne plek om te wonen, te verblijven en te werken.