Fier wappert de vlag van hoofdaannemer Aan de Stegge bovenop de nieuwbouw van de parkeergarage Molengracht. Op het moment dat ik langs fiets is er weinig bedrijvigheid, maar morgenochtend vroeg is dit zeker anders.

De ontsluitingsweg naar de parkeergarage is tegen het avonduur dichtgezet met bouw- en omleidingsborden en de bouwvakkers genieten van hun welverdiende rust.

Het indrukwekkende karkas van de parkeergarage is af en geeft een goede indruk van de vorm die het moet krijgen. Een deel van de opengewerkte gevelplaten is al aangebracht. Het gebouw (ontworpen door Architectenburo Wiegerinck) krijgt hierdoor een transparante uitstraling en sluit in vormgeving aan op de toekomstige nieuwbouw van het Amphia Ziekenhuis.

De nieuwe parkeerplaats heeft een oppervlakte van maar liefst 75.000 vierkante meter, verdeeld over 5 verdiepingen en ruim 900 parkeerplaatsen. Deze nieuwe parkeerplaatsen zijn nodig omdat het nieuwe ziekenhuis voor een groot deel is gepland op de huidige parkeerplaats, die dus zal verdwijnen. Door een uitgekiende fasering wordt eerst de nieuwe parkeergarage gerealiseerd, en zal vanaf de zomer 2016 begonnen worden met de nieuwbouw van het ziekenhuis.

InBreda.net zal deze nieuwbouw op de voet volgen.

Previous post

De Oase van de Veemarktstraat

Next post

Zwemparadijs in de oude koepelgevangenis?

The Author

Maarten Marijnissen

Maarten Marijnissen

Maarten Marijnissen is geboren en getogen in Breda. Na enkele omzwervingen in het land woont hij sinds een aantal jaar weer in Breda. Door zijn civieltechnische achtergrond gaat zijn interesse met name uit naar de mooie bouwprojecten die de stad maken tot een fijne plek om te wonen, te verblijven en te werken.