Al meer dan 10 jaar ligt het voormalig CSM terrein er verlaten bij. In een oud Belcrum-herontwikkelingsplan van de gemeente is dit stukje Breda een prachtig parklandschap met een aantal openbare gebouwen. Zelfs een Prado-achtig museum werd geopperd.

Plannen te over voor dit terrein van 200.000 vierkante meter maar allemaal bedacht door mensen die er vooralsnog niet over gaan. Volgens de media heeft eigenaar Corbion tot voor kort steeds vastgehouden aan de bestemming als bedrijventerrein.

Op de foto zie je, naast een stukje van de plek waar de bietenschepen werden uitgeladen de nieuwbouw van Via Breda. De gemeente heeft eerder de ontwikkeling van de Zoete Inval al tot na 2020 uitgesteld maar blijkbaar is eind 2015 een nieuwe gespreksronde met Corbion van start gegaan.

Breda CSM maart 2016

Een invulling kan nog alle kanten op. Ik heb plannen voor een (tijdelijke) haven of park voorbij zien komen maar ook de ontwikkeling van een duurzame wijk met 750 woningen. Waterretentie, recreatie, toeristische bestemmingen, wonen, bedrijven, het is allemaal mogelijk.

Persoonlijk zou ik een mooie recreatieplek, gecombineerd met kleinschalige toeristische bedrijvigheid ideaal vinden. Dan langs het water een mooi fietspad dat vanuit het centrum helemaal doorloopt naar de Asterdplas.

Maar ja, dat moet wel allemaal betaald kunnen worden.

Wat vinden jullie?

Previous post

Het stadswapen in 3D zien? Nog even geduld.

Next post

Kunst kijken op ART BREDA

The Author

Jörgen Janssens

Jörgen Janssens

Als rasechte Bredase fotograaf en maker van (jubileum) boeken, bezoekt Jörgen uiteenlopende evenementen en bedrijven. Daar legt hij de stad en omgeving in al haar schoonheid en bedrijvigheid vast.