Op de Provada, het grootste Nederlandse vastgoedevent in de RAI in Amsterdam, kijk je je ogen uit. Ik wel althans. Woest aantrekkelijke mannen in pak, waar je ook kijkt. Het mag dan ook een klein wondertje heten dat mijn oog viel op een stand waar de naam Breda prijkte.

Na enig onderzoek blijkt de stand een samenwerking te zijn van de grote Brabantse steden. Gezamenlijk brengen zij de belangrijkste vastgoedontwikkelingen onder de aandacht van mogelijke investeerders.

Goede invulling belangrijk
Bonnie van Wijk, vastgoeddeskundige bij de Gemeente Breda, stond me te woord. “Wij vinden het belangrijk dat nieuwe vastgoedontwikkelingen of gebouwen die afgestoten worden door de gemeente, een goede invulling krijgen. De meeste partijen tonen interesse voor transformatie van objecten of voor ontwikkelingen met woningen of bedrijventerreinen. Ook diverse architecten en adviesbureaus hebben belangstelling.”

In de schijnwerpers staan onder meer projecten als Via Breda, Drie Hoefijzers Noord en Amphia Langendijk. Maar ook de oude rechtbank, onze voormalige koepelgevangenis, de Chassékazerne en De Klokkenberg passeren de revue. Deze gebouwen zijn nog niet allemaal op de markt maar dat zou binnenkort zomaar kunnen gebeuren. Mocht je dus dromen van bijvoorbeeld de realisatie van een zwemparadijs in de Koepel, houd dan je ogen en oren open!

Previous post

Imposant bouwwerk verrijst als voorbode voor het nieuwe Amphia

Next post

Breda ontdekt de rooftop party

The Author

Renske Schut

Renske Schut

Renske Schut is tekstschrijver│fotograaf in het Bredase. Na vele omzwervingen keerde ze terug naar ‘haar’ stad en streek neer in Booming Belcrum. Naast haar werk in het bedrijfsleven, vindt ze het heerlijk om haar voorliefde voor human interest, ‘de straat’ en cultuur te kunnen delen.