Een bijzonder stukje natuur bereikbaar gemaakt
Bouke Tuit

10 augustus 2016

‘Te midden van de paarse heide’, de woorden van het Bredase volkslied galmen door ons hoofd terwijl we de prachtige kleuren van de Galderse Heide in ons opnemen. Wandelen door het Mastbos was al bepaald geen straf, het vlonderpad maakt de natuurwandeling extra aangenaam. 

Het was begin dit jaar dat meerdere partijen samen de aanleg van het vlonderpad realiseerden. Over de Galderse Heide wandelen, is een natuurbelevenis op zich en een wens van velen. Maar planten als de Klokjesgentiaan zijn zeldzaam. En ook de Heikikker heeft zijn rust en ruimte nodig.

Een vlonder bood uitkomst. Iedereen kan nu genieten van het moois dat de natuur te bieden heeft, zonder deze te schaden. ‘Maar blijf wel op de vlonder’, is het vriendelijke verzoek vanuit Staatsbosbeheer.

bouw-vlonderpad (foto Kees van Gils)

Ieder seizoen zijn eigen charme
Met de heideplanten vol in bloei, is het een prachtig gezicht. De vennetjes maken het af. Dit decor leent zich eigenlijk voor alle jaargetijden. Ook in de winter geeft het gebied een prachtig mystiek beeld. Een aanrader voor natuurmensen en een paradijs voor fotografen.

Hoe kom je bij het vlonderpad?
Het was even zoeken, maar op de Galderseweg sla je af naar de Verlengde Langedreef, dan vind je het pad vanzelf.

Pin It on Pinterest

Share This