Escaperoom Port Santa Alicia, piratenavontuur vol verrassingen
Bouke Tuit

12 december 2016

‘Huh, is dit een escape room?’ denk ik terwijl ik op locatie ben bij Port Santa Alicia. Perfect gelegen tussen de andere creatieve ondernemers van STEK aan de Belcrumhaven. Aan de buitenkant weet je totaal niet wat je binnen moet verwachten, maar dat is nu juist de kracht van deze escape room.

Ontsnappen binnen 60 minuten
Op uitnodiging van bedenkers Maarten Kerkhofs en Remco Versteden mogen we een kijkje nemen in hun fantasierijke creatie. Een op het piratenthema gebaseerde ruimte waar je binnen het uur uit moet zien te geraken. 60 minuten om te ontsnappen uit deze escape room, ga er maar aan staan. “Maar het kan”, weet Kerkhofs.

Eerste indruk
Ik trek de vergelijking met Pirates of the Caribbean. Een compliment voor de jonge ondernemers die duidelijk iets met storytelling hebben. Afgestudeerd aan de NHTV voor de studie Leisure Management is het creëren van unieke belevenissen hen wel toevertrouwd. Bij binnenkomst vertelt een krachtige piratenstem wat de deelnemers te wachten staat. Zonder ons al te veel te verklappen, toont Kerkhofs dat dat veel en verrassend is.

“We wilden iets extra’s toevoegen, iets dat je niet verwacht en dat je niet bij andere escape rooms ziet”

Verrassingseffect
“We wilden iets extra’s toevoegen, iets dat je niet verwacht en dat je niet bij andere escape rooms ziet”. Er is weinig aan gelogen. Het verrassingseffect zorgt ongetwijfeld voor een hoop spanning en lol. Groepen tot acht personen kunnen samen proberen hun weg naar de uitgang te vinden. Aan de hand van spellen en aanwijzingen, maar dus ook aan de hand van het onverwachte.

Groepsuitjes
“Zes personen is de ideale groepsgrootte”, weet Kerkhofs. Met dit aantal kan iedereen goed manoeuvreren en blijft het teamwork overzichtelijk. Vrienden, familie, collega’s, studentenverenigingen, vrijgezellenfeesten, voor iedereen biedt Port Santa Alicia een uitdaging.

Zakelijk
Voor bedrijven is er zelfs de mogelijkheid om de onderlinge samenwerking te testen. In The Coachroom zorgt Port Santa Alicia met een twee uur durende training dat alle belangrijke competenties voor samenwerking behandeld worden. Wat is er nodig voor een goede samenwerking? En wat zijn de parallellen tussen ieders gedrag in de escape room en dat op kantoor?

Gratis tip: als je volledig in piratenkleding verschijnt (lees: piratenschoenen, broek, shirt én attributen) krijg je 5% korting op je boeking.

Pin It on Pinterest

Share This