Zo zien de Nieuwe Haagdijk en Haagweg er vanaf de zomer uit
Bouke Tuit

12 april 2016

Het is nu nog een kale bedoening op de Haagweg. En ook op de Nieuwe Haagdijk zijn oude, aangetaste bomen gerooid. Het geeft het geheel een wat troosteloos aanzicht. Maar gelukkig komen er nieuwe, gezonde bomen voor terug. En dat niet alleen.

De inrichting van de Haagweg en Nieuwe Haagdijk doet straks denken aan die van de Nieuwe Ginnekenstraat. Lommerijk met een brede middenberm. Een boulevardachtige uitstraling.

Oude verbindingswegen
Natuurlijk is dat geen toeval, Nieuwe Haagdijk-Haagweg is de historische aanloopstraat van Princenhage naar de binnenstad. Daar waar de Nieuwe Ginnekenstraat naar het Ginneken voert en de Boschstraat richting Teteringen. Het zijn van oudsher karakteristieke lanen met een belangrijke betekenis voor de stad.

Aantrekkingskracht
De opknapbeurt van de Haagweg was nodig. De verbindingsweg was verouderd, zo zag de gemeente. Bovendien moet de herinrichting de buurt aantrekkelijker maken voor bezoekers. Met positieve gevolgen voor de lokale middenstand.

Vernieuwde kruising
Naast nieuwe bomen en betere verlichting in beide straten wordt ook de tussenliggende kruising (Haagweg/Tramsingel) flink aangepakt. De verkeerslichten verdwijnen en in het midden van de kruising verrijst een historische lantaarnpaal.

Haagpoortbrug
Het opvallendste nieuws rondom de herinrichting van de Nieuwe Haagdijk en Haagweg kwam eind vorig jaar. BN De Stem wist namelijk te melden dat de verbindende Haagpoortbrug mogelijk zijn oude beelden terugkrijgt. De oude sierlijke brug heeft door de jaren heen plaatsgemaakt voor een functionele verkeersbrug. Momenteel onderzoekt men of de oude beelden teruggeplaatst kunnen worden.

Pin It on Pinterest

Share This