Niets in deze mooie stad is hoger dan de Grote Kerk. Letterlijk én figuurlijk. Toch hebben we dit jaar voor de derde maal op rij een heus rooftop-festival. Sinds de eerste editie in 2016 is Pannen op ’t Dak uitgegroeid tot een mooie aanvulling op het (culturele) festivalseizoen. En het programma weet sindsdien ieder jaar weer te verrassen.

Bovenop het dak van de Concordia-garage biedt de locatie een vertrouwd uitzicht over de binnenstad. De Witte Dame, de toren van de St. Joostkapel en het oude Rabobankcomplex waar momenteel sloopmachines het aanzicht veranderen. Een gaaf decor voor een cultureel festival voor jong en oud. Want dat is het, met een afwisselend programma dat proeven, ontmoeten en relaxed vertoeven centraal heeft staan. Toegang tot het festival is bovendien gratis.

Het pop-up restaurant en de foodbar van RAVANELLO Food & Concepts is één van de hotspots op het dak. De keukenbrigade kookt onder leiding van chefkok Ralph Geerts ieder jaar weer de sterren van de hemel. En dat blijft niet onopgemerkt bij de Bredanaar. Ook dit jaar zijn tijdens ons bezoek de tafeltjes weer goed gevuld met enthousiaste gasten.

Even verderop draait een dj heerlijke loungebeats. Tempo en volume prima afgesteld op het publiek en het luie zomerzonnetje. Speciaalbiertjes en andere drankjes houden de bezoekers koel. Het bourgondische gaat hier als vanzelf hand in hand met cultureel vermaak. Dit jaar is het programma uitgebreid met onder andere Restaurant LOFF (Meatless Monday), SeeBreda (fietstour & diner) en Wortels in Breda & Slow Food Brabant (excursie & lunch). Ook nieuw zijn o.a. de workshops longboarden en boogschieten, de silent disco en de kipavond.

Wie Pannen op ’t Dak een warm hart toedraagt, kan vriend worden van het festival. Dat kan al vanaf 10 euro en biedt aantrekkelijke voordelen. Zo is er een speciale sponsorenavond voor de Beste Vrienden en BFF’s.

Previous post

18x binnentuinen in Breda die deze zomer zijn geopend

Next post

This is the most recent story.

The Author

Bouke Tuit

Bouke Tuit

Bouke's roots liggen in de Achterhoek. Het land van høken, Normaal en de Zwarte Cross. Maar als import-Bredanaar houdt hij van de stad alsof hij er geboren is. Al dertien jaar lang ontdekt hij iedere straat, steeg, buurt en menig kroeg. Bouke is bedenker en oprichter van stadsblog InBreda.