De Tour de France door Breda?
Bouke Tuit

16 september 2016

Het zal het wielerhart van velen sneller doen kloppen, de ‘Tour’ door ons prachtige Breda. Het is zomaar één van de vele ambities van Breda Wielerstad. Maar er is meer.

De Stichting Breda Wielerstad wil van Breda een stad maken waar de wielersport floreert. Met prachtige evenementen, maar ook met de juiste faciliteiten en accommodaties. En natuurlijk een stad waar nieuw wielertalent geboren wordt.

Wielerstad
Is Breda een echte wielerstad? Is er in de Baroniestad voldoende talent en interesse voor de sport? Het zijn zomaar een aantal vragen die bij ons rijzen.

Evenementen
Deze maand staat de stad in ieder geval bol van prachtige wielerevenementen. Zo stond afgelopen zondag de Breda Breepark Challenge op het programma en mogen we ons morgen op gaan maken voor de klimtijdrit in de nieuwe Amphia parkeergarage.

Tijdrit 
En dat is nog niet alles. Volgende week dinsdag is Breda wederom het toneel van de tijdrit in de Eneco Tour. Een affiche om trots op te zijn. Namen als Tom Dumoulin, Greg van Avermaet, Greipel, Kittel en Cavendish geven acte de presence. Waarmee het een mooie strijd belooft te worden.

eneco-tour-tijdrit

Het is alweer voor het derde opeenvolgende jaar dat Breda gastheer is van de Eneco Tour. Is dit de gewenste springplank naar de wielerronde der wielerrondes? Laten we het hopen.

September wielermaand in Breda:

11 september: Breda Breepark Challenge
17 september: Klimtijdrit Amphia parkeergarage
18 september: Red Bull Kop over Kop
20 september: tijdrit Eneco Tour
24 september: Smans Classic
25 september: Veldtoertocht Bavel

Pin It on Pinterest

Share This